sigaar uit eigen doos


sigaar uit eigen doos 1.0

iets wat men ogenschijnlijk ten geschenke krijgt, maar wat men uiteindelijk zelf blijkt te moeten betalen
Ook wel in het meervoud sigaren uit eigen doos.

Algemene voorbeelden


Het aanbod dat Dexia haar klanten recentelijk heeft gepresenteerd is volgens de stichtingen, de Consumentenbond en de VEB 'een sigaar uit eigen doos'.

http://www.belegger.nl/html/nieuws/eegalease.php,

Geld onttrekken aan de onderneming is niet slim als je het er eerst zelf in moet stoppen. Soort sigaar uit eigen doos, die de overheads opjaagt en de levenskansen van de onderneming ernstig in gevaar brengt.

http://www.nebib.nl/gids/uitdraai_gids_def.pdf

Eerst van PTT naar KPN, dan KPN een internationaal imago geven, vervolgens het nationale karakter onderstrepen en tot slot duidelijk maken hoe fijn het is dat we iets wat al van ons is, een staatsbedrijf, aangespoord door reclame die we zelf betalen nu met ons eigen geld mogen gaan kopen van onszelf. Een sigaar uit eigen doos, maar met een heel mooi bandje.

NRC,

De overheid dient zich verre te houden van prestatiebeloning en andere 'nieuwigheden' die werkende mensen tegen elkaar uitspelen, de inkomensverschillen vergroten en voor werknemers per saldo niet veel meer betekenen dan sigaren uit eigen doos.

http://www.sp.nl/partij/theorie/program/eerste_weg_links.pdf

Hij zegt wel alvast te willen onderzoeken hoe genereus de werkzekerheidsgarantie die NS het treinpersoneel nu biedt in de praktijk is. "Ik wil weten of het geen sigaar uit eigen doos is", zegt Vankan. "De uitstroom van ontevreden en ouder personeel is momenteel heel hoog. Als ook nieuw personeel, dat momenteel nog geworven wordt, slechts een contract voor bepaalde tijd krijgt, is het voor NS wel heel gemakkelijk werkzekerheid voor het overblijvende personeel te bieden."

NRC,